Deal Force India en McLaren-Mercedes rond

Het Formule 1-team Force India heeft een meerjarige deal gesloten met het team van McLaren-Mercedes. De deal omhelst naast de motoren ook de versnellingsbak, hydraulische systemen en KERS.

Door de deal heeft Force India nu ook toegang tot het netwerk van bedrijven dat onderdelen aan McLaren levert. Het team zelf gaat daarnaast het eigen aerodynamische centrum in Brackley uitbreiden, zodat er in de toekomst een snellere auto op de grid kan verschijnen. In oktober kwamen er al geruchten over een mogelijke overeenkomst uit. Deze werden bevestigd door de breuk met Ferrari vorige week.

"We zijn bijzonder blij dat we een technische samenwerking met Mercedes kunnen aankondigen", aldus Vijay Mallya, eigenaar en teambaas van Force India. "McLaren en Mercedes zijn twee van de meest beroemde namen uit de autosport en ze hebben vele geweldige successen behaald. De meest recente was de winst in waarschijnlijk het meest dramatische kampioenschap dat de Formule 1 ooit zag."

"Het team van Force India bestaat slechts één jaar en ons eerste seizoen was onvermijdelijk een leerjaar. We hebben echter altijd gezegd dat we serieus zijn en dat we niet voor spek en bonen willen meerijden. De aankondiging van deze overeenkomst, gecombineerd met de nieuwe ontwikkelingen en middelen, onderstrepen dat. Ik wil Bernie Ecclestone en Max Mosley graag persoonlijk bedanken voor hun steun omtrent deze deal," aldus Mallya.

Door de ophanden zijnde deal doken er allerlei geruchten op omtrent de rijderskeuze van het team. Zo werd met name de naam van Gary Paffet genoemd, echter half oktober werd duidelijk dat het huidige rijdersduo, Giancarlo Fisichella en Adrian Sutil, behouden wordt. Iets wat vandaag bevestigd is door Martin Whitmarsh en Mallya, die meldden dat McLaren geen invloed uit zou oefenen op de keuze van de coureurs.