Vd Vaart: "Geen zorgen over Real-defensie"

Afgelopen weekend had Real Madrid enorm veel moeite met promovendus Malaga. Dankzij een ijzersterke wedstrijd van Gonzalo Higuain wist de Koninklijke uiteindelijk een 4-3 overwinning uit het vuur te slepen.

De Madrilenen moesten echter drie tegentreffers incasseren, waardoor er na afloop weer vraagtekens werden gezet bij de huidige defensie. In tien competitiewedstrijden moest doelman Iker Casillas al zestien keer de trieste gang naar het net maken.

Middenvelder Van der Vaart heeft geen duidelijke verklaring voor dit grote aantal tegengoals. "Het is moeilijk uit te leggen waarom we zo wisselvallig zijn. We krijgen een hoop tegengoals te verwerken, maar ik denk dat het gewoon een slechte periode is," zei Van der Vaart op de website van zijn club.

"Maar als we kalm blijven, zullen we vanzelf beter gaan spelen. We moeten onszelf niet zenuwachtig gaan maken, want als we dat gaan doen zullen we alleen maar slechter gaan spelen," aldus de middenvelder.

Van der Vaart blijft derhalve rustig. "We moeten onszelf op ons eigen spel blijven focussen en niet bezig zijn met wat andere ploegen doen of niet doen. Langzaam maar zeker worden we beter, we zijn op de goede weg."