Derikx: "Wil nieuwe voorstopper worden"

International Robert van der Horst zegt in de nieuwe editie van hockey.nl dat hij op een andere positie dan voorstopper wil spelen. Geert-Jan Derikx lijkt dé kandidaat voor het plaatsje dat vrij komt.

Van der Horst zegt dat hij wel klaar is met een rol als voorstopper. Hij wil graag bij het Nederlands elftal, net als bij zijn club Oranje Zwart, op het middenveld spelen. Dat zou betekenen dat er in de nationale ploeg naast Taeke Taekema in het hart van de verdediging een plaatsje vrij komt. "Je moet dan achter je man aanlopen, terwijl ik een verdeler ben," zegt de Eindhovenaar die met Oranje vierde werd tijdens de Olympische Spelen in Beijing.

En wie staat er voorstopper bij Amsterdam? Voormalig linkervleugelverdediger en international Geert-Jan Derikx, ook van de partij in Beijing. "Ik heb ook begrepen dat er mogelijk een plekje vrij komt," zegt Derikx. "Of dat plaatsje voor mij wordt, weet ik nog niet. Dat hangt van de bondscoach af."

"Hij was hier afgelopen vrijdag en volgende week heb ik een gesprek met hem. Ik zou het graag willen, voorstopperen. Ik vind het fijn om in het centrum te spelen. Met Taeke. Ik speel al acht jaar met hem samen. Eerst bij HCKZ en later bij Oranje en Amsterdam. Maar de beslissing is natuurlijk aan de bondscoach," aldus Derikx.