'Ramadan doet El Ahmadi geen goed'

Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi herstelt langzamer dan gepland van zijn liesblessure. De ramadan is volgens trainer Gert-Jan Verbeek de oorzaak.

"We hebben hem niet optimaal kunnen belasten, daardoor ligt hij een week of anderhalve week achter," aldus Verbeek. "Omdat hij niet eet, kon hij meestal maar één keer per dag trainen. Dat is niet bevorderlijk voor zijn herstel."
El Ahmadi kampt al sinds de voorbereiding met een liesblessure waardoor de van FC Twente overgekomen speler gisteren pas voor het eerst met de groep meetrainde.

"Ik heb met Karim over de ramadan gesproken en heb de voor- en nadelen uitgelegd. Daarna heb ik hem vrij gelaten in zijn keuze, want het heeft geen zin hem op dat vlak dingen op te leggen. Het is zijn keuze. Maar twee keer op een dag trainen is, als je niet eet of drinkt, gewoon gevaarlijk. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben," aldus Verbeek.

Aangezien de ramadan ieder jaar meer naar de zomer opschuift worden ook de dagen steeds langer. "Tsja, ze doen het zichzelf aan. Want het is maar net hoe je ermee omgaat. Ik heb begrepen dat bijvoorbeeld een chirurg zich er alleen op zijn vrije dag aan houdt. Dat wordt ook gerespecteerd. Ik veroordeel het niet, maar ik ben ook niet solidair. Karim had al niet veel vetpercentage, maar daar is aan het eind van de ramadan bijna niets meer van over. Daardoor is hij sneller vatbaar voor een griepje en als je ook nog eens niets drinkt, herstel je langzamer. De ramadan past gewoon niet bij topsport. Maar dat weet je als je een islamitische speler in huis haalt, dus dat heb je te respecteren. En dat doe ik ook".