Hamilton: "Hoop dat de waarheid wordt gezien"

Lewis Hamilton mocht maandagmiddag tijdens de behandeling van het beroep voor de ontvangen straf in België zijn zegje doen. Hamilton moest door de straf de winst van de Belgische Grand Prix afstaan aan Felipe Massa. McLaren Mercedes hoopt dat de straf wordt teruggedraaid, maar Hamilton maakt zich er geen zorgen over.

De jonge Brit werd door het Court of Appeal en de advocaten van Ferrari onderworpen aan een kruisverhoor. Tijdens het verhoor door Ferrari-advocaat Nigel Tozzi liet Hamilton een stevige reactie horen. "Ben jij een coureur? Nee! Ik race al sinds ik acht was en ken zo beetje elke manoeuvre die je kan maken tijdens een race, daarom ben ik ook de beste in mijn vak."

Hamilton vervolgt tegenover de rechters: "We praten over een coureur met kwaliteiten die onder behoorlijke druk staat en een beslissing moet maken in een fractie van een seconde. Wij hadden een mooi gevecht en het was niet nodig om onnodige risico's te nemen, ik moest de chicane wel afsnijden. Ik heb de video wel tien keer gezien, ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Met de hand op mijn hart geloof ik echt dat ik de voordeel teruggaf aan Kimi."

Eenmaal buiten de poorten van het FIA-complex wil Hamilton enkel nog verklaren dat hij zich niet zoveel zorgen maakt over de uitspraak. "Wat er ook gaat gebeuren, ik ben er niet echt bezorgd over. Ik hoop dat de rechters de waarheid onder ogen kunnen zien. Ik ben een prima coureur, ik hou ervan om te racen. Zoals ik het nu zie ga ik de volgende Grand Prix in met één punt voorsprong."

De uitspraak van het beroep wordt later vandaag verwacht.