Thomas Dekker: "Niet naar CSC"

Thomas Dekker gaat het komende seizoen in ieder geval niet rijden voor CSC. De wielrenner heeft een aantal gesprekken gevoerd met Bjarne Riis, maar die liet uiteindelijk weten dat Dekker niet in zijn toekomstplannen past.

De ex-Rabobankrenner vertelde maandagavond uitgebreid zijn verhaal in het televisieprogramma Holland Sport. Dekker vindt het jammer dat CSC hem niet nodig heeft, maar heeft wel een vermoeden waarom. "De wielerwereld is een kleine wereld. Het is vreemd dat een ploeg zonder een van zijn beste wielrenners aan de Ronde van Frankrijk begint," aldus Dekker die doelt op de beslissing van zijn oude ploeg Rabobank om hem niet mee te nemen naar de Tour afgelopen zomer. "Het is ook vreemd als een wielrenner een ploeg na zeven jaar plotseling verlaat."

Net voor de Tour de France gingen er geruchten dat het bloedwaarden van Dekker rare waarden vertoonde. Onzin volgens Dekker. Volgens de 24-jarige Nederlander paste zijn flamboyante levensstijl wellicht niet zo goed bij Rabobank. "Ik hou van het leven, heb een Porsche en woon soms in Italië en Monte Carlo. Maar ik heb vroeger misschien ook wel harder dan anderen getraind." Op andere vragen over zijn vertrek wilde Dekker niet in gaan. "We hebben gezamenlijk afgesproken om de vuile was niet buiten te hangen."