Williams levert chassis voor Formule 2-auto

Het Formule 1-team van Williams zal in opdracht van het Britse MotorSport Vision de nieuwe Formule 2-auto ontwerpen. De FIA wil met de introductie van deze klasse de rijders met wat minder budget de kans geven om in open Formule-wagens te racen. In november zal de eerste door een Audi-motor aangedreven auto gaan testen.

"Het doel is om een internationale topklasse te creëren voor coureurs die momenteel nog moeite hebben om voldoende geld bij elkaar te krijgen," aldus FIA-president Max Mosley over de nieuwe Formule 2-klasse. "In deze klasse kunnen zij dan toch hun talent laten zien. De Formule 1 heeft er straks dus een kweekvijver bij en coureurs uit minder ontwikkelde autosportlanden maken straks meer kans om verder te komen in de autosport. We hopen in deze nieuwe klasse jonge talenten te kunnen ontdekken die we anders nooit waren tegen gekomen."

MotorSport Vision dat van de FIA de opdracht heeft gekregen om de raceklasse op te zetten, wordt gerund door Jonathan Palmer die in 1983 kampioen werd van de toenmalige Formule 2-klasse. Ook reed hij nog Formule 1-races voor Williams. Momenteel runt hij met zijn bedrijf al het Formula Palmer Audi-kampioenschap.

In het nieuwe kampioenschap zal gereden worden met 1,8 liter turbomotoren van Audi. Voor de coureurs zal een instapprijs gelden van ongeveer ¤200.000, waardoor de sport redelijk betaalbaar blijft. De races zullen gekoppeld gaan worden aan de Europese races van het WTCC en zullen ongeveer 175 kilometer bedragen. Om aan de auto’s te wennen worden er voor de start van het seizoen drie testdagen gehouden en gedurende het seizoen nog drie voor verdere ontwikkeling.