Menchov trekt met ambitie naar Giro

Denis Menchov start komende zaterdag, in Palermo, met klassementsambities aan de 91ste editie van de Ronde van Italië. De Italiaanse hoogmis is voor de Rus geen veredelde trainingstocht, maar bittere ernst. Dat beweert zijn ploegmaat Paul Martens in een interview met Radsport-Aktiv. "Ik denk dat Denis zeker bij de eerste vijf kan eindigen. Ik zal hem dan ook ten volle ondersteunen."

Ploegleider Erik Breukink gaf gisteren, in een interview met AD Sportwereld, eveneens aan dat hij het een en ander verwacht van zijn pupil. "Zeker in de laatste week wil hij op hoog niveau presteren om zo de ronde goed te verlaten. We gaan er vanuit dat Denis een goed klassement kan rijden." Desondanks houdt de ploegleider nog een slag om de arm: "Maar hij krijgt te maken met concurrenten die niet naar de Tour gaan en de Ronde van Italië dus veel belangrijker vinden."

Voor de boerenleenbank lijkt de Giro, in tegenstelling tot andere jaren, ook weer aan belang te hebben gewonnen. De laatste seizoenen gebruikte haar voormalige coureur Michael Rasmussen de Italiaanse rittenkoers immers enkel om zich warm te fietsen voor de Ronde van Frankrijk, waardoor de algemene rangschikking vaak van ondergeschikt belang was bij de Nederlandse equipe.