Devolder wint Ronde van Vlaanderen

Stijn Devolder heeft de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De Belg kwam solo over de streep.

In de beginfase lag het tempo erg hoog, mede door weersomstandigheden die niet zo slecht waren als voorspeld. Het duurde lang voordat er een groepje wegraakte. Nadat dat bij de eerste helling van de dag alsnog gebeurde, werd de voorsprong nooit groot. Nog voor de beklimming van de Oude Kwaremont was er een hergroepering.

Met nog ongeveer 50 kilometer te gaan ontstond er een serieuze kopgroep met onder andere Devolder, Sebastian Langeveld en Karsten Kroon. Op 25 kilometer van de streep werd de groep bijgehaald door de groep met favorieten, onder meer Tom Boonen en Fabian Cancellara. Op het moment van de hergroepering ging Devolder er opnieuw vandoor, dit keer in zijn eentje. De Belgisch kampioen ging in solo over de Muur van Geraardbergen, maar zag op de Bosberg, de laatste beklimming van de dag, Sebastian Langeveld naderen. De jonge Nederlander slaagde er echter niet in het gat dicht te rijden.

Ook Juan-Antonio Flecha en Nick Nuyens deden nog een poging, maar Devolder hield stand. Hij won met veertien seconden voorsprong op Nuyens en Flecha.

Submitter:  Bron: NOS-TT