Nadal als enige geplaatste speler over

Op het ABN AMRO tennistoernooi is Rafael Nadal de enige geplaatste speler die nog over is. Nadat eerder op de middag Ferrer (3) werd uitgeschakeld zijn nu ook Davydenko (2) en Berdych (5) uit het toernooi.

Davydenko moest het opnemen tegen Michael Llodra. De Fransman, die in de eerste ronde Raemon Sluiter uitschakelde, had aan twee sets voldoende: 6-3 en 7-5. Davydenko ondervond wellicht teveel last van zijn schouder, waar hij in de tweede set langdurig aan behandeld werd. Als Robin Haase zijn tweede ronde partij wint moet hij het opnemen tegen Llodra.

Berdych verloor van de boomlange Kroaat Karlovic. Het servicekanon had aan twee sets voldoende om Berdych op de knieen te krijgen: 6-4 en 6-4. Karlovic benutte twee van zijn vele breakpoints en gaf zelf geen enkele breakkans weg. Hij moet het in de volgende ronde opnemen tegen Zverev, die Ferrer uitschakelde.

Hiermee blijft alleen Nadal nog over als geplaatste speler. Het lijkt er dus op dat de als eerste geplaatste Spanjaard in een gespreid bedje voor de toernooizege kan gaan.