Einde carrière dreigt voor Ronaldo

De carrière van Ronaldo hangt aan een zijden draadje. De aanvaller van AC Milan heeft opnieuw een zware blessure opgelopen en is naar alle waarschijnlijkheid negen maanden uit de roulatie.

De drievoudig wereldvoetballer van het jaar blesseerde zichzelf in het 1-1 gelijkspeelde competitieduel tussen de Rossoneri en Livorno. De Braziliaan kwam in het veld voor Alberto Gilardino, maar na drie minuten voltrok het noodlot zich al. De 31-jarige aanvaller zette af voor een hoge bal, maar ging vervolgens volledig door zijn linkerknie.

Na huilend via een brancard afgevoerd te zijn, werd in het ziekenhuis een volledig afgescheurde kniepees als diagnose gesteld. Al eens eerder liep Il Fenomeno deze kwetsuur op; in het shirt van aarsrivaal FC Internazionale blesseerde Ronaldo zich op 12 april 2000 al aan dezelfde knie, ook na een invalbeurt.

"Hij wist het zelf al snel en zei me dat deze blessure hetzelfde aanvoelde als destijds in zijn rechterknie", aldus Milan-bestuurder Leonardo in de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. "Na afloop van de wedstrijd zijn de medespelers van Ronaldo gelijk naar het ziekenhuis gegaan om te kijken hoe het met hem was", vertelde Milan-trainer Carlo Ancelotti.

"Het is mooi dat zij een ploeggenoot steunen die lijdt. Misschien knapt hij daar op zo'n moeilijk moment in zijn loopbaan van op. Ronie is bij ons altijd een voorbeeldige prof geweest en verdient het niet dat sommigen slecht over hem schrijven".