Vergoossen: "Gelijkspel is verdiend"

Sef Vergoossen, trainer van PSV, was zondagmiddag van mening dat zijn ploeg onnodig punten had verspeeld. De Eindhovense formatie speelde in Venlo namelijk gelijk bij VVV-Venlo (1-1). De Limburgers eindigden het duel overigens met tien spelers, omdat Peter Reekers een rode kaart kreeg.

"We hebben in de tweede helft kansen gehad om een doelpuntje meer te maken. Ik vind het resultaat wel terecht, VVV verdiende een gelijkspel. Dat we hier niet hebben gewonnen is geen schande, maar in de strijd om de titel laten we toch wat liggen", liet Vergoossen na afloop van het duel weten.

De oefenmeester was overigens van mening dat het PSV geen goed deed toen zij met een man meer op het veld stonden. "We kwamen tegenover een goed georganiseerd blok te staan. Het werd er niet gemakkelijker op."

Ook André Wetzel, trainer van VVV-Venlo, vond dat de rode kaart van Reekers niet in het voordeel van PSV werkte. "Ik denk dat elf tegen elf beter was geweest voor PSV. Dat neemt niet weg dat de actie van Reekers niet echt handig was."

De Limburgers, die vorig seizoen nog in de Jupiler League speelden, zijn aan een goede serie wedstrijden bezig. Uit de laatste elf duels pakten zij namelijk zestien punten. "Na de gelijke spelen tegen Feyenoord en Ajax is dit het derde bonuspunt voor ons. Van de drie topclubs sla ik PSV op dit moment echter het hoogste aan. Dat maakt deze prestatie des te groter."