Sutil pakt eerste WK-punt

Toro Rosso-coureur Vitantonio Liuzzi eindigde de race van vandaag in eerste instantie op de achtste plaats. Die plaats is normaal gesproken goed voor een WK-punt. Dat punt is uiteindelijk toegekend aan Adrian Sutil na een foutieve inhaalactie van Liuzzi.

FIA-stewards hadden een onderzoek ingesteld naar een vermeende inhaalactie van Liuzzi op Sutil in ronde 55, waar op dat moment de gele vlag hing. Na het bekijken van videomateriaal hebben de stewards een 25-seconden penalty toegekend aan Liuzzi, wat betekent dat Sutil zijn allereerste WK-punt heeft gescoord. "Wij hebben dat punt absoluut verdiend na al het harde werk dit seizoen", aldus Sutil. "Het is een juiste beslissing denk ik. Na de gele vlag hing geen groene vlag, dus hij mocht niet eens inhalen."

Het team van Spyker F1 is achteraf uiteraard tevreden over de vandaag verreden race. Teambaas Colin Kolles: "Dit punt geeft ons een flinke boost voor de volgende races. Een mijlpaal is bereikt. Het WK-punt is een beloning voor Adrian die een geweldige race heeft verreden."