Fans Anderlecht willen Vercauteren zien hangen

Vorig seizoen kampioen worden van België en ook dit seizoen bovenin meedraaien, maar toch ligt de trainer van Anderlecht, Franky Vercauteren, onder vuur.

Afgelopen weekeinde speelde Anderlecht gelijk tegen Zulte Waregem (2-2) en bij de fans is het geduld op. Op internet is een petitie geopend waarin het ontslag van de Anderlecht-trainer wordt geëist."We werden kampioen zonder kampioenenvoetbal, zonder stijl, zonder klasse, zonder dominantie. Als supporter willen wij niet alleen dat onze club RSCA kampioen speelt, wij willen ook kampioenenvoetbal zien! En dat zien we met een trainer als Vercauteren niet," aldus een deel van de petitie,

Anderlecht plaatste zich dit seizoen niet voor de Champions League en dat stemt de aanhang erg ontevreden: "Europees hebben we niets gepresteerd. We hebben ons bij momenten zelfs belachelijk gemaakt. In Europese wedstrijden verrast Vercauteren de supporters steeds opnieuw met onbegrijpelijke opstellingen, onbegrijpelijke strategieën en onbegrijpelijke vervangingen. Vercauteren is bang om te voetballen en zo'n trainer hoeven we niet... Conclusie: RSC Anderlecht kan enkel heropleven mits het ontslag van Franky Vercauteren en het aanstellen van een nieuwe, bekwame trainer. Onderteken daarom deze petitie als ook u het ontslag van Franky Vercauteren wenst."