Dekker denkt weer aan tijdrijden

Thomas Dekker zal volgende week, tijdens de laatste tijdrit van de Eneco Tour, zijn lichaam gaan testen. De renner van Rabobank liet namelijk weten dat de pijnlijke heup naar alle waarschijnlijkheid is genezen.

Voor Egon van Kessel was dit uiteraard goed nieuws. De bondscoach was net terug gekeerd uit China. Daar heeft hij namelijk het olympische parkoers nader bekeken. "Het is minder zwaar dan we aanvankelijk verwachtten", liet hij in een reactie weten. Van Kessel moet overigens twee renners kiezen die zich gaan mengen in de titelstrijd tijdens het WK tijdrijden in Stuttgart.

Tijdens deze wereldkampioenschappen moet minimaal een Nederlander zich bij de eerste tien scharen om twee startbewijzen voor de Olympische Spelen van Peking in de wacht te slepen. "In vorm ben ik op dit moment de enige die dat kan", liet een positieve Dekker weten. Kessel liet daarop weten dat hij zich in de woorden van de jonge wielrenner kon vinden.

Na de Ronde van Frankrijk werd bekend dat Dekker
veel last had van zijn heup. Hierdoor was het voor hem niet mogelijk om op een goede manier te trainen op de tijdrit. Dit was ook de reden waarom de Nederlander de nationale titelstrijd liet voor wat het was. "Maar ik denk dat het nu wel weer goed gaat, al was deze afstand te kort om me echt te testen. Het is een ingewikkeld verhaal, maar ik denk dat ik verlost ben van de klachten."