Robin Haase verslaat Tomas Berdych in Montreal

Robin Haase heeft in de eerste ronde van het Masters toernooi om de Rogers Cup gewonnen van Tomas Berdych. Het was de eerste keer dat Haase van een speler uit de mondiale top10 won.

In de eerste set had Berdych het beste van het spel, maar kon Haase door sterk te serveren toch de set pakken. Berdych wist geen van zijn drie breakkansen te benutten. Haase pakte de enige breakkans die hij kreeg en won de set met 6-4.

In de eerste vier servicegames van de tweede set gaf Berdych vervolgens slechts twee punten op eigen service weg. Hij wist echter geen breakpunten op de service van Haase te benutten. Berdych begon twijfel uit te stralen en Haase rook bloed. Als een ijskonijn stond Haase op de baan en met prachtige dropshots en veel opkomen naar het net dreef hij Berdych tot wanhoop. Berdych begon fouten te maken en zo begon Haase ook de rally's te winnen. Dat resulteerde op 5-5 tot 2 breakpoints, op het tweede punt was het raak. Zo koel als een kikker serveerde hij vervolgens prachtig de wedstrijd uit. 6-4, 7-5.