Reacties op vernieuwd Spa

De reacties van de Formule 1-coureurs op het verbouwde circuit van Spa-Francorchamps zijn overwegend positief. Wel is er kritiek op de nieuwe ingang van de pitstraat.

Het circuit heeft een grote opknapbeurt gehad, waardoor de Grand Prix van België het seizoen 2006 moest overslaan. De paddocks zijn geüpgrade, diverse grindbakken zijn vervangen door asfalt en La Source en de Bus Stopchicane zijn veranderd.

De reacties van de coureurs, die gisteren voor het eerst op het circuit reden, zijn overwegend positief. "De nieuwe chicane biedt goede inhaalmogelijkheden en bestaat uit minder bochten," zegt Nico Rosberg. "De baan is ook breder geworden als je het rechte stuk op gaat. Ook La Source lijkt breder te zijn geworden, wat goed is voor de start."

Robert Kubica denkt dat de nieuwe chicane vooral langzamer zal zijn dan de oude. "Nu moeten we rechtsaf en linksaf het rechte stuk op, eerder was dat links-rechts-rechts-links. We gaan langzamer de chicane in en het is erg krap."

De nieuwe ingang van de pitsstraat is niet in goede aarde gevallen. Rosberg: "De ingang is compleet blind. Als je zo snel mogelijk binnen probeert te rijden terwijl er iemand anders rijdt, krijg je een flinke aanrijding." Ook Kubica is er niet blij mee: "Het is heel moeilijk om de ingang goed te zien. De ingang is erg smal en muren komen erg dichtbij."

Update:
Anthony Davidson deelt de zorgen over de nieuwe pitstraat niet. Hij vindt de pitingang niet gevaarlijker dan die van Silverstone of Shanghai. "Je moet gewoon zorgen dat je onder de juiste hoek naar binnen rijdt," aldus de Brit. "Het is niet ideaal, maar ik heb wel erger gezien. Kijk naar Yamamoto in de GP2 dit jaar: hij reed in de pitstraat de muur in." Davidson heeft niets dan complimenten voor de nieuwe garages op Spa en denkt dat Silverstone nu extra hard moet werken om op hetzelfde niveau te komen.