"Albers had bij manager moeten blijven"

Jos Verstappen is van mening dat Christijan Albers onjuist heeft gehandeld door met zijn manager, Lodewijk Varossieau, te breken. Bovendien denkt de Nederlander dat de coureur van Spyker F1 zware tijden tegemoed zal gaan.

"Ik vrees dat hij zich langzamerhand zorgen moet gaan maken over zijn Formule 1-toekomst, omdat er ook nog eens veel kapers op de kust zijn", aldus Verstappen in zijn column in De Telegraaf. De Nederlander kende aan het begin zijn carrière als coureur ook goede en slechte tijden. Toch bleeft hij, in tegenstelling tot Albers, wel trouw aan zijn toenmalige manager, Huub Rotengatter.

Verstappen denkt dat het beter voor Albers was geweest om zijn manager te behouden. "Je maakt aan het begin van je carrière een keuze om met elkaar iets te bereiken en dan moet je ook in moeilijke tijden met elkaar doorgaan."

Tevens zou de breuk tussen Varossieau en Albers in het nadeel van de coureur van Spyker kunnen werken. Michiel Mol, eigenaar van het gelijknamige Formule 1-team, en Briatore onderhouden namelijk nauwe banden met elkaar. "Zo goed presteert hij ook weer niet en hij wordt steeds overschaduwd door zijn teamgenoot Adrian Sutil. De breuk kan Albers opbreken bij Spyker. Andere teams zitten momenteel niet te wachten op Christijan."