[EK-21] Servië tegenstander Jong Oranje

Jong Servië en Jong België troffen elkaar in Arnhem voor de tweede halve finale van de avond. Servië was het meest succesvol en won met 2-0 van België.

In het voornamelijk met Belgen gevulde Gelredome kwamen de Serviërs al na vier minuten op voorsprong via Kolarov. Daarvoor had Fellaini al een goede mogelijkheid gehad. Veel spectaculairs gebeurde er niet in de eerste drie kwartier. België kon het Servië niet moeilijk maken waardoor beide teams met een 1-0 tussenstand gingen rusten.

De kans voor de Serviërs om op 2-0 te komen kwam een kwartier voor tijd toen Ivanovic veel ruimte kreeg. Ondanks het feit dat er twee medespelers vrij naast hem stonden ging Ivanovic ervoor maar zijn niet al te beste schot kon worden gepareerd. Ook Fellaini wist niet tot scoren te komen.

Veel kansen waren er ook niet waar te nemen voor België. Het kreeg twee mogelijkheden op de gelijkmaker maar benutte deze kansen niet. Vanuit dode spelmomenten konden onze Zuiderburen het Servië ook niet moeilijk maken. België drong wel steeds meer aan maar scoren deed het niet.

Kort voor tijd besliste Servië het duel definitief. Vanuit de verdediging werd de bal naar voren gespeeld. Kort na de middenlijn werd de bal doorgekopt naar de vrijstaande Mrdja die vervolgens om de uitgekomen doelman heen schoot. Daarmee was de wedstrijd definitief beslist en vervloog alle hoop voor de Belgen op een verlenging. Servië bereikt met de overwinning een plek in de finale waarin Jong Oranje de tegenstander is.