Borg tegen McEnroe in Eindhoven

Björn Borg en John McEnroe zullen deelnemen aan de Alex Tennis Classics in Eindhoven. Dit toernooi is bedoeld voor tennisveteranen en vind van 4 tot en met 7 oktober plaats. De organisatoren, Paul Haarhuis en Jacco Eltingh, maakten dit dinsdag bekend.

Eind van de jaren zeventig en begin jaren tachtig speelden Borg en McEnroe legendarische wedstrijden tegen elkaar. De onderlinge stand is gelijk, namelijk 7-7. De laatste keer dat het duo het tegen elkaar moest opnemen was tijdens de finale van de US Open in 1981. Hierin zegevierde de Amerikaanse tennisser uiteindelijk. In 1979, tijdens het toernooi in Rotterdam, ging de winst naar de Zweed.

Het is de eerste keer dat Borg aan de Alex Tennis Classics mee zal doen. McEnroe was eerder ook al in Eindhoven te bezichtigen. In 2002 en 2003 schreef hij het toernooi zelfs op zijn naam.

Naast Borg en McEnroe zullen ook Richard Krajicek, Sergi Bruguera, Thomas Muster, Henri Lenconte en Haarhuis zelf op de baan verschijnen. De achtste en laatste deelnemer aan dit evenement wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.