Federer protesteert tegen plannen ATP

Roger Federer is het niet eens met de plannen van de ATP om de toernooikalender van 2009 te herzien. De 25-jarige nummer 1 van de wereld vindt dat de ATP te hard van stapel loopt.

In 2008 loopt het contract met Shanghai voor de Masters Cup af. De ATP wil als gevolg daarvan in 2009 de Masters Cup naar Europa halen. Shanghai zou een Masters Series toernooi daarvoor terug krijgen en de Master Series toernooien van Monte Carlo en Hamburg zouden die status verliezen.

De toernooien van Hamburg en Monte Carlo hebben inmiddels rechtszaken aangespannen tegen de ATP. De spelersvakbond, onder leiding van Ivan Ljubicic, heeft zich ook uitgesproken tegen de plannen. Federer, Nadal, Davydenko en Robredo hebben een petitie ondertekend tegen de plannen. Federer gaf daarbij aan vaker en serieuzer met de ATP en ITF te willen overleggen over de toernooikalender. Davydenko voegde daaraan toe dat spelers zelf het beste weten wat zij willen.

Omdat Federer en andere spelers ontevreden zijn over de samenwerking met de ATP en zij graag beter betrokken willen worden bij diens beslissingen hebben de spelers besloten hun ongenoegen via de media te uiten. Federer zou graag zien dat de ATP even pas op de plaats maakt, om vervolgens vanaf dat punt in overleg met spelers stappen vooruit te kunnen maken.