UCI wil opheldering Franse regering

De internationale wielrenunie (UCI) wil van Frankrijk weten wat de positie van Unibet.com is. De ASO, organisator van diverse grote wielerronden, heeft namelijk laten weten dat de ploeg niet deel mag nemen aan wedstrijden op Frans en Belgisch grondgebied.

Dit verbod zou te maken hebben met een verbod op het maken van reclame voor kansspelen, waar de naam van de wielerploeg mee te maken heeft. Door deze sanctie is het voor de renners van Unibet.com niet mogelijk om aan alle ProTour-wedstrijden mee te nemen. Dit is opmerkelijk te noemen, aangezien ze wel een licentie hebben om mee te rijden.

De voorzitter van de UCI, Pat McQuaid, is van mening dat de wetgeving onvoldoende wordt nageleefd. "Betekent dit nu dat ploegen die door gokbedrijven worden gesponsord in Frankrijk niet aan competities mogen deelnemen?", vraag hij zich in een brief af. Deze heeft hij naar Jean-Francois Lamour, de Franse minister van Sport, gestuurd. Volgens de Ier zouden dan ook clubs als Sevilla en AC Milan niet welkom zijn in Frankrijk. Deze twee ploegen hebben namelijk ook gokbedrijven op hun shirt staan.

Koen Terryn, manager van Unibet.com, heeft laten weten dat hij op korte termijn een gesprek met de ASO aan wil gaan. Dit zou uiteindelijk tot een oplossing moeten leiden. Hiermee reageerde de ploegleider ook op het bericht dat zijn ploeg niet met de klassiekers Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl mee mocht rijden.