Tijke van de Loo stopt met judo

Tijke van de Loo (21) stopt voorlopig met wedstrijdjudo. Hij gold als een van de grote Nederlandse talenten. Volgens eigen zeggen had hij geen plezier meer in het 'spelletje'. "Dan kan je nog zoveel winnen, maar als je er geen lol meer in hebt, dan houdt het op."

Dit jaar nog werd Van de Loo derde van Europa onder de 23 jaar en tweede van Nederland (achter Guillaume Elmont). In 2004 werd hij bij de junioren (-20 jaar) tweede van Europa en derde van de wereld.

Van de Loo begon met judoën in Sint Oedenrode bij Dai Ippo. Maakte vervolgens via Judoschool Essink (Eindhoven) de overstap naar Tomoda (Nijmegen), waar hij zijn grootste successen kende.

Hij verhuisde naar Kenamju (Haarlem) toen hij in Amsterdam aan een studie begon, maar kreeg heimwee en kwam terug bij Tomoda, dat inmiddels was opgegaan in Stichting Top Judo Nijmegen (STJN). Met die club won hij in januari 2006 het Nederlands Kampioenschap teams.

Helemaal afscheid nemen van de judosport doet Van de Loo niet. "Ik blijf waarschijnlijk één of twee keer per week trainen. Mischien dat ik volgend jaar ineens weer de geest krijg. Het lijkt me ook leuk om bij STJN in de begeleiding te gaan."