Schaatstempel Thialf wordt dartspaleis

Van één tot en met drie juni zal het Thialf stadion worden omgetoverd in een waar dartspaleis. In dat weekend vindt namelijk het eerste Thialf Open Darts plaats. Vrijwel de gehele PDC top wordt verwacht op dit toernooi.

Thialf heeft een driejarige overeenkomst gesloten met de Professional Darts Corporation om het toernooi te organiseren. Raymond van Barneveld, Roland Scholten, Peter Manley en Colin Lloyd hebben reeds toegezegd aanwezig te zijn.

Op vrijdag 1 juni is het kwalificatietoernooi. De inschrijving hiervoor is vrij, er kunnen dus ook BDO-spelers aan meedoen (de BDO is de rivaliserende dartsbond). De beste zestien van het kwalificatietoernooi verdienen een plekje in het Pro Tour-event, het hoofdtoernooi. Zij zullen het dan op moeten nemen tegen de PDC-professionals.

Goeran de Pater van Thialf is erg blij met de overeenkomst: "Dit past echt bij het imago van Thialf. We weten natuurlijk wel hoe we een groot sportevenement moeten opzetten, met veel publieke belangstelling. In de regio is een enorme groep kroegdarters actief. Zij kunnen zich bij de Thialf Open meten met de absolute wereldtop. Het wordt een uniek evenement. Het is namelijk mogelijk dat een BDO-darter zich kwalificeert voor het toernooi op zondag, en speelt tegen een PDC-darter."