Spyker launch: de F8-VII is geboren

Vandaag heeft het Spyker F1 Team de nieuwe bolide gepresenteerd aan het publiek. Het circuit van Silverstone vormde het decor voor de onthulling van de Spyker F8-VII. Tegelijk presenteerde het team de race- en testcoureurs voor het nieuwe seizoen.

Teambaas Colin Kolles verwacht een zwaar begin van het seizoen. De aandacht zal de eerste negen races voornamelijk liggen op het verbeteren van de betrouwbaarheid. Verwacht wordt dat er met de introductie van een “B-specificatie” een grote stap voorwaarts gemaakt kan worden. De “B-specificatie” zou na de negende race ingezet moeten kunnen worden. Kolles benadrukt het belang van het aantrekken van Mike Gascoyne: "We weten dat Spyker het F1 project wil laten slagen. Om deze reden hebben we enkele personele aanpassingen in het team gedaan. De belangrijkste daarvan was het aantrekken van Mike Gascoyne, om het technische team te leiding te geven."

Mike Gascoyne legt uit wat zijn grootse prioriteit was de afgelopen maanden: "Sinds ik drie maanden geleden bij Spyker aan de slag ging ben ik me gaan oriënteren op de technische afdeling. Ik wilde de mensen op de juiste plek, de juiste procedures en middelen, om zodoende een goede structuur in het team aan te brengen. Een voorbeeld hiervan is de tweede windtunnel in Italië waar we tegenwoordig gebruik van maken. We zijn als team aan het kijken naar een betere en gestructureerde aanpak waarbij de prioriteiten duidelijk worden bepaald. Ik ben dan ook benieuwd naar de resultaten van de geplande “B-specificatie” van de F8-VII."

Eerste coureur van het team is Christijan Albers. Het wordt zijn tweede seizoen bij het team, ondanks dat hij niet tevreden was over de prestaties van vorig seizoen. "Als coureur rijd ik altijd op het maximum, maar in 2006 kon ik dat niet altijd laten zien. Afgelopen winter heb ik nauw samengewerkt met het team om zodoende de knelpunten van vorig seizoen aan te stippen en te kijken hoe die te verbeteren. Ik denk dat we in de tweede helft van het seizoen de eerste resultaten hiervan te zien gaan krijgen. Met het aantrekken van Mike Gascoyne en de extra middelen laten we in ieder geval zien dat we een serieus team zijn."

Naast Albers zal Adrian Sutil plaats nemen als tweede coureur. Het zal voor de jonge Duitser zijn debuutjaar in de Formule 1 worden: "Het is een fantastisch gevoel. Het is een super gevoel om als racecoureur van het team deel uit te mogen maken. Mijn doel is vertrouwd te raken met het team en mezelf te blijven verbeteren. Ik wil de bolide verder ontwikkelen om zodoende op de grid naar voren te komen. Ook wil ik vertrouwd raken met de randzaken, zoals de pers en de druk die dit leven met zich meebrengt. Maar eerst maar eens wat meters maken in de F8-VII."

Naast de racecoureurs werden ook de testcoureurs bekend gemaakt. Hierin waren echter geen verassingen te vinden. Fairuz Fauzy, Giedo van der Garde, Adrian Valles en Markus Winckelhock waren al bevestigd. Fauzy en Van der Garde zullen op vrijdagen de F8-VII de sporen geven, terwijl Valles en Winckelhock als ontwikkelingscoureurs aan de slag zullen gaan.

Het team zal morgen een begin maken aan de voorbereidingen van volgend seizoen. Het voert een tweedaagse shake-down uit op het circuit van Silverstone.

Interview Christijan Albers (43MB)
Interview Collin Kolles (70MB)
Interview Michel Mol (74MB)
Interview James Key (74MB)

Foto’s vind je hier!