Nieuwe STR over drie weken klaar

Afgelopen weekend heeft Gerhard Berger bekend gemaakt dat de Scuderia Toro Rosso-bolide pas over drie weken klaar zal zijn. Ook de coureurskeuze zal nog even op zich laten wachten.

De coureurskeuze zal naar verwachting over twee weken bekend worden gemaakt. De verwachting is echter dat zowel Vitantonio Liuzzi als Scott Speed aanblijven bij het tweede Red Bull-team. De nieuwe bolide laat iets langer op zicht wachten, naar verwachting is de eerste STR-bolide pas over drie weken klaar. Dan wordt meteen duidelijk of STR van hetzelfde chassis gebruik maakt als Red Bull Racing. Een aantal teams zal protest aantekenen indien dit het geval zou zijn.

Berger geeft ook aan dat de bolide door een extern bedrijf is vervaardigd, naar verwachting is dat Red Bull Technologies. Het is onduidelijk of en wat voor maatregelen de FIA hiertegen onderneemt.

Over de late presentatie maakt Berger zich niet al te ongerust: "De wagen is gereed over drie weken. Het is aan de late kant, maar we hopen allemaal dat het een juiste stap is geweest. Voordat we op het circuit gereden hebben met de bolide weten we niet hoe het zal uitpakken. Theoretisch gezien hebben we een geweldige motor met Ferrari en een geheel nieuw chassis, maar in de praktijk weet je helaas nooit hoe het gaat uitpakken in de Formule 1. We wachten daarom maar af."