De Ruiter naar kwartfinale

Niels de Ruiter is erin geslaagd de kwartfinale van de Lakeside te bereiken. Hij versloeg in een spannende partij de Australiër Simon Whitlock met 4-3.

In de eerste set ging het gelijk op, beide spelers hielden in eerste instantie hun eigen legs. Na een misser van de Ruiter kon Whitlock de eerste set binnenslepen met 3-1. In de tweede set was het niet veel anders, ware het niet dat Whitlock de gene was die miste. Hij gooide in de beslissende leg een score van slechts zeven, waardoor de Ruiter het initiatief kon overnemen en uiteindelijk de leg kon winnen.

De eerste leg van de derde set werd gewonnen door Whitlock. De Ruiter brak gelijk terug met een mooie 104 finish. De derde leg was weer voor Whitlock, na een negen score van de Ruiter. Daarna had de Australiër de kans om uit te lopen naar 2-1 in sets, maar hij miste onder de druk van een 180'er van de Ruiter. Die miste niet, en won vervolgens ook de vijfde leg.

De vierde set ging gemakkelijk met 3-0 naar de Nederlander, die daarna een stuk minder ging spelen. De vijfde set was dan ook een makkelijke prooi voor Whitlock. De set daarop ging ook naar Whitlock, maar er moest wel een 148 finish aan te pas komen. De Ruiter kwam weer wat beter in zijn spel, en brak in de laatste set Whitlock meteen. De Nederlander wist vervolgens zijn eigen leg niet te houden, dus stond het weer 1-1. Whitlock miste vier pijlen op de dubbel tien, waarop de Ruiter de voorsprong kon nemen. Die gaf hij niet meer uit handen, en zo is hij de eerste Nederlander die zich voor de kwartfinale weet te plaatsen.

Submitter:  Bron: FOK!sport