Wenger: "De ploeg was angstig"

Arsenal wist zich woensdag voor de achtste finales van de Champions League te plaatsen. De Engelsen speelden tegen FC Porto gelijk (0-0). Voor de meegereisde supporters was er weinig te genieten, omdat het niveau van het duel erg laag was.

"We waren erg nerveus", was de toelichting van trainer Arséne Wenger. Hiermee probeerde de oefenmeester een reden te geven voor het slechte veldspel van zijn spelers. "Na ons prachtige Champions League-avontuur van vorig jaar, zou het een enorme domper zijn geweest als we dit jaar de groepsfase niet overleefd hadden. Er was dan ook wat angst in de ploeg geslopen, iedereen was voorzichtig en durfde amper risico te nemen."

"We hebben vrijwel geen druk naar voren gezet, waardoor onze spits Adebayor continu op een eiland stond. Maar goed, het goede nieuws is dat we met deze jonge ploeg geen domme fouten gemaakt hebben. Natuurlijk hadden we geluk toen FC Porto op de paal schoot, maar afgezien daarvan zijn we amper in de problemen geweest. In de achtste finale zullen we nu weer gewoon ons eigen spel gaan spelen. Dan kan iedereen het echte Arsenal weer zien", was de belofte van Wenger.