[CCWS] Da Matta bijna volledig hersteld

Cristiano da Matta hoopt in 2007 weer races te rijden in de Champ Car World Series. De Braziliaan raakte eerder dit jaar in een vijf weken durend coma, nadat hij tijdens een test op het circuit van Road America een hert raakte.

"Sinds ik zes jaar oud was ben ik elke dag met autosport bezig geweest, dus het is nu erg moeilijk voor me. Ik ben weer bijna voor de volle 100% hersteld. Mijn dokter wil dat ik niet nadenk over mijn toekomst, omdat dat slecht voor mijn herstel zou zijn. Ik ben alleen bang dat ik me niet aan die belofte kan houden," aldus de voormalig Champ Car-kampioen.

Fysiek is de voormalig Toyota F1-coureur zo goed als hersteld. Ondanks zijn bijna volledige herstel mag Da Matta geen sporten beoefenen waarbij het risico bestaat dat hij zijn hoofd stoot. Zijn hobby’s, mountainbiken en voetbal, mag hij voorlopig dan ook nog niet beoefenen.

"Fysiek gaat het erg goed, ik heb veel getraind en ik ben weer bijna klaar voor de Champ Cars. Maar ik kan het risico nu nog niet nemen dat ik mijn hoofd ergens hard tegen stoot. Dan ben ik mogelijk weer terug bij af, ik moet dus geduldig wachten. Als de dokter gelijk heeft, ben ik begin volgend jaar weer volledig hersteld. Ik wil sterker in Champ Car terug keren dan dat ik voor het ongeluk was, als God dat ook wil."