Uitslagen Duitsland speelronde 14

In de Duitse competitie werd dit weekend speelronde 14 afgewerkt. Schalke 04 blijft de ranglijst aanvoeren. Nummers twee en drie, Werder Bremen en VfB Stuttgart, volgend op twee punten. Hekkensluiter in Duitsland is FSV Mainz met slechts negen punten.

Werder Bremen wint van Arminia Bielefeld

Werder Bremen ontving in eigen huis Arminia Bielefeld. Veel moeite met de gasten had Bremen niet, het won uiteindelijk met 3-0. Miroslav Klose was de grote man aan de kant van Werder Bremen. De Duits-international scoorde twee maal en bereidde het derde doelpunt goed voor.

Na een half uur opende Klose de score op aangeven van Almeida, vlak voor het einde van de eerste helft tekende hij zijn tweede aan. Opnieuw Almeide speelde een belangrijke rol, de goal kwam voort uit een schot van Almeide, die in de rebound door Klose werd benut. Aaron Hunt beslistte de wedstrijd definitief door de 3-0 binnen te schieten. Uitblinker Klose bereidde het doelpunt voor.

Bayern München te sterk voor Hamburger SV

De wedstrijd met de meeste Nederlanders op het veld was zonder twijfel die tussen Bayern München en HSV. Aan de kant van de thuisploeg begonnen Rafael van der Vaart en Joris Mathijsen in de basis. Bayern München startte met Roy Makaay en Mark van Bommel in de basis elf. Hamburger kwam in de eigen AOL Arena op voorsprong door Van der Vaart. De oud-Ajacied benutte een strafschop, veroorzaakt door Martin Dimechelis, en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft stelde Bayern orde op zaken. Opnieuw een Nederlander wist het doel te treffen. Ditmaal was het Makaay die op aangeven van Deisler raak schoot. Diezelfde Deisler gaf ook de steekpass waar even later Pizarro wel raad mee wist. De tweede helft was het Bayern München dat de wedstrijd dicteerde. Dat de uitslag niet hoger uitviel mag dan ook verwonderlijk worden genoemd. Door de winst blijven Die Roten in het spoor van de nummer één in de Bundesliga: Schalke 04.