Koeman stoort zich aan kritiek Ten Cate

Ronald Koeman kon het niet nalaten om na de 5-0 overwinning op FC Utrecht heel vilein op te merken dat er "voorlopig weer wat mondjes zijn gesnoerd”. De coach van de Eindhovenaren ergert zich al weken aan de kritiek op het spel van zijn ploeg, dat voornamelijk van AZ en Ajax komt.

Inmiddels zijn de kritische kanttekeningen bij het spel van PSV ook een onderwerp geworden in de spelersgroep van de landskampioen. "We praten daar intern wel eens over ja. Maar we liggen er ook weer niet wakker van. Maar het stoort soms," aldus Koeman.

Ook al zei hij het niet direct, maar vooral de kritiek van Ajax-trainer Henk ten Cate bevalt Koeman niet. De afgelopen weken zei Ten Cate al een aantal maal dat Nederlands voetbal vernieuwend en innovatief moet zijn om op langere termijn te kunnen overleven. De manier waarop PSV voetbalt vindt hij niet vernieuwend genoeg. Ten Cate heeft gezegd dat de norm waaraan Nederlands voetbal moet voldoen volgens hem aan het vervagen is, en noemt daarbij telkens PSV als voorbeeld.

"We hebben donderdag allemaal de wedstrijd van Ajax tegen Sparta Praag gezien toch? Meer hoef ik dan toch niet te zeggen. Hij kan dan wel allerlei luchtballonnetjes oplaten over aantrekkelijk voetbal, maar daar prik ik zo doorheen. Bij PSV vinden we resultaat belangrijk. Natuurlijk heb ik het liefst wedstrijden zoals zaterdag tegen FC Utrecht. We speelden fantastisch voetbal. Echt heel goed. Maar dat kan niet altijd," besluit Koeman.