Italië wint Fed Cup na opgave Henin.

Italië heeft voor het eerst in de geschiedenis de Fed Cup gewonnen. In het beslissende dubbelspel moest Justine Henin in de derde set opgeven met een knieblessure.

Na gisteren was de stand 1-1. Bij de eerste partij van vandaag speelde Henin tegen Francesca Schiavone. Henin won de eerste set met 6-4 maar kreeg in de tweede set al last van haar knie. Schiavone liep uit maar na een verzorging wist de Belgische terug te komen en de tweede set met 7-5 te winnen. Daarmee bezorgde ze België een 2-1 voorsprong.

In de vierde partij speelde Kirsten Flipkens tegen Mara Santangelo. Ondanks dat de Italiaanse bijna 60 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst waren de spelers in de eerste set aan elkaar gewaagd. Flipkens won na een tiebreak. De tweede set ging met 6-4 naar Santangelo en daarmee was het verzet van Flipkens gebroken. De derde set eindigde in 6-0 voor Italië.

Het dubbelspel moest daarom de beslissing gaan brengen. Henin en Flipkens speelde daarin Santangelo en Roberto Vinci. De Belgische dames begonnen goed en wonnen de eerste set 6-3. In de tweede set besloten de Schiavone en Vinci zo veel mogelijk ballen richting Kirsten Flipkens te spelen. Die tactiek werkte want ze wonnen de tweede set met 6-2. In de derde set ging het al snel mis bij België, bij een stand van 0-1 moest Henin met een knieblessure de strijd staken. Daarmee ging de Fed Cup voor het eerst naar Italië.