Massa: Räikkönen is een uitdaging

Kimi Räikkönen zal volgend jaar de nieuwe teamgenoot worden van Felipe Massa bij Ferrari. Räikkönen tekende tot 2009 en Massa verlengde zijn contract met twee jaar tot 2008. De Braziliaan ziet de komst van Kimi als een uitdaging.

"Ik heb een goede verstandhouding met Michael, dus ik zie niet in waarom dat anders zou moeten zijn met Kimi", zegt hij in La Gazetta. "Ik heb nog nooit problemen gehad met mijn teamgenoten en ik denk dat deze situatie niet verandert. We waren al bijna eens aan elkaar gekoppeld in Zwitserland toen ik hem verving bij de Sauber-renstal.

In het algemeen wordt aangenomen dat Räikkönen als eerste rijder zal gaan fungeren, aangezien hij de opvolger van Michael Schumacher wordt. Voor Massa lijkt dat voorlopig niet belangrijk te zijn. "Het was persoonlijk al heel belangrijk om als racecoureur aangesteld te worden, maar nu geniet ik ook het vertrouwen van het team. Het is iets waar ik heel trots op ben".

De 25-jarige Braziliaan geeft verder toe dat hij Schumacher zal missen. "We zijn allemaal een beetje droevig omdat we Schumi zullen missen, maar tegelijkertijd zijn we zeer blij dat zijn aankondiging tegelijk kwam met een overwinning die hem volledig terug in de titelstrijd bracht. Daarnaast zal Michael altijd wel betrokken bij Ferrari blijven, ook al zullen we hem niet ieder raceweekend meer zien. We zullen ongetwijfeld nog steeds in staat zijn races te winnen en wellicht schuilt er een wereldkampioen in mij of Kimi", zo zinspeelt hij.