Oscar Freire niet naar WK

De kans wordt met de dag kleiner dat Oscar Freire op 24 september aan de start zal staan van de wegwedstrijd tijdens het wereldkampioenschap wielrennen in het Oostenrijkse Salzburg. De drievoudig wereldkampioen kampt nog altijd met nekklachten die hoofdpijn en duizelingen veroorzaken.

Om die reden deed de Spanjaard ook al niet mee aan de Vuelta. Deze week maakt de Spanjaard zijn rentree in de Ronde van Polen, maar ploegleider Erik Breukink van de Rabobank maakt zich nog altijd zorgen over de fysieke gesteldheid van Freire. "De afgelopen dagen heb ik niet echt de indruk gekregen dat het verbetert. Oscar blijft er last van houden. De ene dag gaat het wel beter dan de andere, maar in de voorbereiding op het WK is het verre van ideaal. Op dit moment heb ik er een hard hoofd in dat hij in Salzburg aanwezig zal zijn. De signalen die hij afgeeft zijn weinig positief. Die duizelingen blijven maar terug komen. Zoals ik het nu kan inschatten, houdt hij het hier ook niet vol," aldus Breukink.

Het zou voor Freire het tweede opeenvolgende jaar worden dat hij het WK moet missen. In 2005 meldde hij zich in Madrid af vanwege een ontsteking aan zijn zitvlak.

Update
Inmiddels heeft de Rabobank ploeg verklaard dat Freire definitief niet meedoet aan het WK. Ook zal de Spanjaard niet meer van start gaan in derde etappe in de Ronde van Polen, waar Freire zich hoopte voor te bereiden op het WK. Hierdoor is het wielerseizoen van de drievoudig wereldkampioen wielrennen ook beëindigd.