Geoff Willis verlaat Honda

Technisch-directeur Geoff Willis en Honda hebben hun samenwerking beëindigd, nadat Willis eerder al op 'gardening leave' was gestuurd. Dit hebben beide partijen vandaag verklaard.

Honda’s belangrijkste wapenfeit onder leiding van Willis was de tweede plek in het constructeurskampioenschap in 2004, toen het team nog BAR heette. Sindsdien is het niet gelukt om door te stoten naar de top, wat ervoor gezorgd heeft dat Willis op een zijspoor werd gezet.

"Geoff is van onschatbare waarde voor het team geweest in de afgelopen vijf jaar," zegt teambaas Nick Fry in de persverklaring. "Hoewel hij er in Hongarije niet bij was, mogen we niet vergeten dat we deze zege ook deels aan het werk van Geoff te danken hebben. Geoff heeft de fundering gelegd voor de toekomstige successen die het team hoopt te boeken."

Willis vertelt op zijn beurt: "De afgelopen vijf seizoenen vormden een enorme uitdaging, waar ik met een bevredigend gevoel op terugkijk. In deze periode heeft het team een grote verandering ondergaan, graag wil ik al mijn collega’s bedanken die er aan hebben bijgedragen dat het team haar standaard heeft kunnen verhogen".

Per 31 december zal Shuhei Nakamoto de werkzaamheden van Willis overnemen.