Boonen: "Ik stop met sprinten"

Tom Boonen heeft zijn sprintersbenen deze Tour nog niet gevonden. Dat werd vandaag ook weer pijnlijk duidelijk in de spurt om de vierde stek. Dat zijn prestaties hem niet onberoerd laten, bleek na de meet. "Ik stop met spurten, ik kan het niet meer", zei een emotionele wereldkampioen.

"Ik stop ermee", zei een ontgoochelde Boonen na de finish. "Wat voor een nieuweling ben ik eigenlijk? Ik verkijk mij op de bordjes. Ik kan niet meer spurten." De Belg wil zich na de rustdag van morgen dan ook niet meer bemoeien met de massasprints. "Het kan me even allemaal niks meer schelen. De volgende dagen ga ik me niet meer bemoeien met die massaspurts."

Opmerkelijke uitspraken voor iemand die zich voor de start van La Grande Boucle nog de groene trui als einddoel had gesteld. Toch lijkt het een rationele beslissing van Boonen. De wereldkampioen heeft namelijk geen last van fysieke ongemakken en ook met het zelfvertrouwen is, naar eigen zeggen, weinig mis. "Ik geeft toe dat ik wat minder fris ben, maar ik heb nog altijd hetzelfde zelfvertrouwen."

"Ik wil nu vooral alles op een rijtje zetten. Van de rustdag ga ik genieten en de volgende dagen ga ik me wat wegsteken. Misschien ga ik me focussen op een ander doel, een bergrit misschien", aldus Boonen.