Henin naar finale Wimbledon

Justine Henin-Hardenne staat na vijf jaar opnieuw in de finale van Wimbledon. De Waalse rekende af met Kim Clijsters: 6-4, 7-6 (4).

De eerste zes games verliepen op service, al moesten beide dames een breakpunt wegwerken. Het niveau lag van meet af aan zeer hoog. Vooral Henin speelde erg gevarieerd, waarbij ze opvallend vaak aan het net verscheen. Toch plaatste Clijsters de eerste break. De Vlaamse profiteerde van enkele onnodige fouten van haar opponente. Henin brak echter meteen terug, behield vervolgens haar opslag en op 4-5 kraakte Clijsters onder de druk. Onder andere een gemiste forehand en dubbele fout leidden het setverlies in.

In het begin van het tweede bedrijf keerde het momentum. Henin maakte steeds meer fouten, waardoor Clijsters op 1-3 kwam. De nummer twee van de plaatsingslijst kon haar break weer niet confirmeren. Bij een stand van 4-5 serveerde Clijsters succesvol om in de wedstrijd te blijven. Henin verloor steeds meer rally’s en moest zelfs een break incasseren. Clijsters faalde echter om de set uit te serveren. In de tiebreak nam Henin al snel een dubbele minibreak voorsprong. Met een splijtende backhand sloeg ze toe op haar tweede matchpoint. In de eindstrijd stuit Henin op Amelie Mauresmo of Maria Sharapova.

Submitter:  Bron: FOK!