Ronaldinho: "Mijn kans komt dit WK nog wel"

Ronaldinho is ervan overtuigd dat hij tijdens dit WK nog zal scoren. De Braziliaanse vedette van FC Barcelona heeft al een jaar niet voor de Brazilianen weten te scoren, wel stond hij in de wedstrijd tegen Japan aan de basis van twee Braziliaanse treffers.

"Mijn kans komt nog wel, maar ik ben er niet heel erg mee bezig. Mijn taak is om kansen te creëren, zodat anderen kunnen scoren," aldus de 26-jarige aanvaller.

Het laatste doelpunt van Ronaldinho voor Brazilië dateert alweer van juni 2005. In de finale van de Confederations Cup tegen Argentinië scoorde hij toen. Sowieso is het al een tijdje geleden dat hij voor het laatst het net wist te vinden. Op 6 mei maakte hij voor Barcelona in de Spaanse competitie zijn laatste treffer in een officieel duel.

"Met het nationale team worden we geconfronteerd met zware verdediging. Het is niet eenvoudig om vrije ruimte te vinden." Ronaldinho beseft dat de supporters en de media veel van hem verwachten. "Daar ga ik alleen maar harder door werken, Elke wedstrijd is nu een finale. We kunnen ons geen fouten meer veroorloven."