Boussoufa duurste transfer ooit in België

De Marokkaanse Nederlander Mbark Boussoufa wordt de duurste transfer uit de geschiedenis van de Belgische Jupiler League. Hij verhuist van AA Gent naar kampioen Anderlecht.

De 21-jarige Mbark Boussoufa (ex-Ajax en Chelsea) brak dit seizoen helemaal door bij AA Gent. Met een enorm sterke terugronde dirigeerde hij Gent naar een vierde plaats. Na het seizoen werd hij dan ook verkozen tot Profvoetballer en Talent van het Jaar en kreeg hij de Ebbenhouten schoen.

AA Gent wilde zijn 'goudhaantje' dan ook erg graag behouden en stuurde aanvankelijk de aankloppende Belgische, Nederlandse en Franse (top)clubs wandelen, maar bezwijkt nu toch voor het 'grote geld' van Anderlecht: "Het is een harde realiteit voor een club om iemand te verliezen. maar ook de stem van de speler moet worden gehoord in zo'n debat. Mbark zelf is heel fair geweest. We haalden het onderste uit de kan om hem te houden. Maar sinds hij terug is uit Marokko, waar hij zich beraadde, was hij niet meer tegen te houden. Ik mag zeggen dat het om de duurste transfer uit de Belgische geschiedenis gaat," aldus Gent-voorzitter De Witte.

Boussoufa werkte in Marokko ook zijn eerste interland met de Marokkaanse nationale ploeg af. Nadat hij eerder bekend maakte na zijn niet-selectie voor het EK -21 en WK met Nederland definitief voor Marokko te kiezen.