NBA: Heat en Mavericks in Finals

De Miami Heat en de Dallas Mavericks hebben de NBA-Finals gehaald. Miami was in zes wedstrijden te sterk voor Detroit, dat vorig jaar nog tot de finale kwam. Dallas versloeg Phoenix, eveneens in zes wedstrijden.

Voor het eerst in 35 jaar spelen twee teams in de finale die nog nooit eerder de finale bereikten. Vorig jaar werd Miami in zeven wedstrijden verslagen door Detroit in de Conference Finals. Dit jaar was het tijd voor revanche. Tegen een matig spelende Pistons maakte Shaquille O'Neal het verschil in de zesde wedstrijd. Terwijl Dwyane Wade, de andere ster van Miami, griep had en niet op volle sterkte speelde, nam 'Shaq' samen met Jason Williams het heft in handen. Shaq had 28 punten en 16 rebounds, terwijl Jason Williams zijn eerste 10 schoten allemaal raakte. Gedurende de festiviteiten na het bereiken van de Finals hield Shaq zich opvallend rustig, "Ik vier alleen wanneer het echt over is".

De Dallas Mavericks bleken te sterk voor de Phoenix Suns, met 2-voudig MVP Steve Nash in de gelederen. Het was echter zijn grote vriend, Dirk Nowitzki, die opnieuw een grote rol speelde. Met 24 punten leidde hij zijn team naar hun eerste Finals. Donderdag wordt in Dallas de eerste wedstrijd gespeeld.