Ivoorkust verslaat Slovenië

Ivoorkust heeft in een oefenduel Slovenië verslagen: 3-0. Ook Japan en Ghana noteerden overwinningen op weg naar het WK.

Ivoorkust dankte de zege voornamelijk aan de trefzekerheid van Didier Drogba. De aanvaller van Chelsea scoorde in een tijdsbestek van twee minuten liefst tweemaal. In 32 interlands heeft Drogba al 23 maal het net laten bollen. Na de pauze tekende Kanga Akale voor de 3-0. Arouna Koné gaf de gehele wedstrijd acte de presence, terwijl Bonaventure Kalou na rust inviel.

In het stadion van Hibernian won Ghana van Zuid-Korea: 3-1. De equipe van Advocaat maakte na de moeizame zege op Bosnië en de remise tegen Noorwegen opnieuw geen indruk. Via Lee kwam de nummer vier van het WK 2002 nog wel terug van een achterstand, maar treffers van Muntari en Essien beslisten de ontmoeting in het voordeel van Ghana. Ook Japan besloot haar laatste oefenduel richting het WK met winst. De 1-0 tegen Malta zal de tegenstanders in poule F echter weinig angst inboezemen. Al na één minuut legde Keiji Tamada de eindstand vast.

Japan – Malta 1-0