Luca Toni houdt vertrouwen

Luca Toni heeft nog alle vertrouwen in Italië wat betreft het komende WK. De spits zegt zich niet druk te maken nadat de laatste twee oefenwedstrijden van Italië in een gelijkspel zijn geëindigd.

Italië speelde afgelopen woensdag met 1-1 gelijk tegen Zwitserland. Twee dagen later vielen er geen doelpunten in het treffen met Oekraïne.

"We hebben nog een aantal dagen om aan scherpte te winnen", aldus Toni vrijdag na de wedstrijd tegen Oekraïne. "Ons doel is om klaar te zijn voor onze openingswedstrijd, en daar zullen we alles aan doen." De spits van Fiorentina vindt het niet vreemd dat Italië momenteel niet zijn beste spel laat zien: "We hebben de afgelopen dagen heel intensief getraind. Het is normaal dat onze benen wat zwaar aanvoelen. Maar op de langere termijn zullen we er profijt van hebben."

Ook bondscoach van Italië Marcello Lippi heeft nog alle vertrouwen in zijn ploeg. "We hebben tegen twee goede tegenstanders gespeeld, die zich ook voor het WK geplaatst hebben. Het is niet eenvoudig om tegen die ploegen veel te scoren. Deze wedstrijden waren niet meer dan een goede training. Het maakt me niet ongerust dat we ze niet hebben gewonnen", aldus Lippi.

Italië komt op het WK uit in poule E en treft daarin Ghana, Tsjechië en de Verenigde Staten.