NBA: Dallas verslaat San Antonio opnieuw

In de Conference Semifinals waren de Dallas Mavericks maandag opnieuw te sterk voor de titelverdediger, de San Antonio Spurs. In Dallas werden de Spurs na verlenging verslagen, waardoor de stand in de best-of-seven nu 3-1 in het voordeel van Dallas is.

De huidige kampioen staat voor een zware taak aangezien Dallas maar liefst zeven van de acht playoffswedstrijden in winst wist om te zetten. Nadat de eerste wedstrijd in San Antonio verloren ging, werden de drie volgende wedstrijden gewonnen. In de NBA-historie zijn er slechts acht teams geweest die na een 3-1 achterstand nog de series wisten te winnen.

De verliezend finalist van vorig jaar, Detroit, deed het niet veel beter. De Detroit Pistons verloren wederom van Cleveland en staan nu, na een 2-0 voorsprong, gelijk in de series, 2-2. Opmerkelijk is dat Rasheed Wallace, die in een interview een overwinning garandeerde voor de Pistons, slechts zeven punten wist te scoren. LeBron James was topscorer aan de kant van de Caveliers, hij was goed voor 22 punten.

Standen series:

Detroit Pistons - Cleveland Caveliers 2-2
Miami Heat - New Jersey Nets 3-1
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 1-3
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 2-2