Uitslagen kwartfinales WK snooker

Vandaag en gisteren was de Crucible in Sheffield het terrein voor de kwartfinales van het WK snooker. Hieronder vind je een overzicht van de uitslagen.

Shaun Murphy (Eng) 7-13 Peter Ebdon (Eng)
Ken Doherty (Ire) 10-13 Marco Fu (HK)
Graeme Dott (Sco) 13-12 Neil Robertson (Aus)
Mark Williams (Wal) 11-13 Ronnie O'Sullivan (Eng)

Shaun Murphy kende een dramatisch begin door na de ochtendsessie tegen een 7-1 achterstand aan te kijken. Door hoge breaks kwam de wereldkampioen van vorig jaar nog knap terug naar een 10-6. Peter Ebdon liet het daarna niet meer uit de hand lopen en besloot met hoge breaks de partij op 13-7.

Tactisch spel beheerste de partij tussen Marco Fu en Ken Doherty. Het ging lange tijd gelijk op tot een tussenstand van 10-10. Marco Fu ging in de laatste sessie zeer voortvarend van start en won drie frames op rij en verzekerde daarmee een plek in de halve finales.

Neil Robertson maakte een sterke comeback in zijn partij tegen Graeme Dott. De Australiër won in de laatste sessie vier frames op rij, waardoor de tussenstand 12-12 werd. Het beslissend frame werd echter door de Schot gewonnen.

De kraker onder de kwartfinales was de match tussen The Potting Machine (Mark Williams) en Rocket Ronnie. O'Sullivan liet zijn vechtkwaliteiten zien door Williams te verslaan met 13-11. Even leek een daverende verrassing in de lucht, aangezien Williams door sterk spel de eerste zes frames van de avondsessie wist te winnen. Maar Ronnie O'Sullivan wist door uitstekend spel daarna twee frames en de partij te winnen.