"Doornbos rijdt na Monaco races"

Volgens Jack Plooij, pitreporter bij SBS Autosport, is het heel goed mogelijk dat Robert Doornbos vanaf de Grand Prix van Engeland het racestoeltje van Christian Klien over zal nemen.

Jack Plooij zei in een interview met de radiozender Radio 8FM dat hij denkt dat "na Monaco Robert Doornbos bij Red Bull Racing rijdt. Als vaste rijder." Hij wilde niet zeggen waar hij zijn voorspelling op baseerde, anders dan "bronnetjes". De prestaties van Klien bij het team lijken wat tegen te vallen. De Oostenrijker finishte drie van de vier races dit seizoen niet, maar dat kwam twee keer door hydraulische problemen met de wagen. Verder scoorde Klien in Bahrein wel een punt.

Als alternatief opperde Plooij dat Doornbos wellicht de plek van Yuji Ide over zou kunnen nemen. "Daar [bij Super Aguri - red] komt waarschijnlijk een stoeltje vrij. En we kennen Robert Doornbos allemaal. Op het moment dat er ergens een stoeltje vrij komt, gaat hij er voor." Echter heeft dat team een sterke voorkeur voor een Japanse coureur, zodat het onwaarschijnlijk lijkt dat Doornbos daar aan de slag zou kunnen.