'Europese GP vanaf 2009 op Valencia'

Het ziet er naar uit dat er op de Nürburgring na 2009 niet meer geracet zal worden. Valencia zal dan het decor zijn van de Europese Grand Prix. F1-baas Bernie Ecclestone was afgelopen weekend te gast bij de GP2 races in de prachtige Spaanse stad.

Ecclestone bekeek de mogelijkheden om een Formule 1-wedstrijd te organiseren op het Iberisch schiereiland. Alle veiligheidsprocedures werden afgelopen dagen naar F1-waarde opgeschroefd en er werd bekeken op welke manier er verbouwd moet worden. Dit alles om het circuit klaar te maken voor de strenge eisen van de FIA.

Er bestaan al langer plannen om de Duitse GP van circuit te rouleren, maar met deze optie dan kan de race op Hockenheim blijven.

Financieel staat niks een tweede race in Spanje in de weg, aldus Francisco Camps de president van de autonome regio Valencia. Eind jaren negentig organiseerde Spanje voor het laatst twee GP’s , toen op Barcelona en Jerez wat toen de GP van Europa heette.

"De GP2 is de wachtkamer van de Formule 1, zowel voor de teams als coureurs. Allemaal kloppen ze op die deur, en wij doen dat evenzo", aldus de minister van Sportzaken David Serra. "We hebben ons voorgenomen een plekje op de Formule 1-kalender te bewerkstelligen", voegt circuitbaas Eduardo Nogues toe. "De Formule 1 is de maatstaf voor iedere circuitdirecteur en een droom voor Valencia."

De directie van het Eiffel-circuit heeft nog een contract tot 2008 met Bernie Ecclestone. In de winter wordt er door teams veel getest op Valencia dus de coureurs zijn al een beetje bekend met de baan. Na de nodige verbouwingen zal de lay-out iets aangepast worden. Er zullen een aantal bochten verlegd worden en er komt een extra recht stuk bij.