'Mathijsen wil vertrekclausule'

AZ-verdediger Joris Mathijssen heeft bekend gemaakt dat hij zijn contract bij de club graag wil verlengen, maar dan moet er wel een vertrekclausule in opgenomen worden. De Alkmaarse ploeg is echter niet van plan om dit soort contracten te laten tekenen. Dit zei voorzitter Dirk Scheringa gisteren in het tv-programma Café de Sport.

"Wij willen niet dat een speler vertrekt door een gelimiteerde transfersom. Dan bestaat de kans dat er opeens veel spelers vertrekken en wij snel nieuwe spelers moeten aantrekken", aldus Scheringa. "Daarom zijn wij niet akkoord gegaan met de wens van Mathijsen".

Verder liet Scheringa ook weten dat AZ een lijst heeft. Hierop staan tientallen spelers die door de Alkmaarders in de gaten worden gehouden. "Van deze lijst gaan we zeker een aantal spelers naar Alkmaar halen. Zie ze maar als potentiële toppers die bij ons echte toppers worden."

Een voorbeeld van een dergelijke speler is David Mendes da Silva. Eerder dit seizoen had AZ al een bod van 2,6 miljoen euro uitgebracht op de middenvelder van NAC Breda. Op het laatste moment verhoogde de Bredase ploeg de transfersom naar 3,5 miljoen. Nadat dit was gebeurd haakte de ploeg uit de Alkmaarderhout af.