Zwitsers dreigen Hamberg: "Zeg Togo af"

Piet Hamberg staat voor een moeilijk besluit. De Nederlander zou namelijk als assistent-bondscoach van Togo mee afreizen naar Duitsland. De Zwitserse voetbalbond (SFV) wil hier echter een stokje voor steken.

Mocht Hamberg daadwerkelijk met het Afrikaanse land naar onze oosterburen vertrekken, dan zou dit nadelige gevolgen kunnen hebben voor de jeugd van Grasshoppers. Bij de Zwitserse ploeg is de Nederlander namelijk hoofd opleidingen. De straf zou dan een ster in mindering zijn voor deze jeugdopleiding. Dat heeft op zijn beurt weer gevolgen met betrekking tot de financiële middelen van de club.

"Ik begrijp er niets van", aldus Hamberg. "Ik ben toch geen voetballer die van land switcht? Het lijkt mij dat als ik ervaring opdoe op het WK, dat dat alleen maar goed is voor de club en het Zwitserse voetbal in z'n totaliteit."

De SFV denkt daar dus heel anders over. Het lijkt erop dat de bond bang is dat Hamberg het geheim zal onthullen waar de Zwitsers hun kracht vandaan halen. De Nederlander is momenteel aan het uitzoeken hoe ver de bedreigingen gaan. Tevens denkt hij na over zijn positie bij Grasshoppers.