Lehmann eerste keeper op WK

Jens Lehmann verdedigt het Duitse doel tijdens het WK 2006. Bondscoach Jürgen Klinsmann maakte na maanden onduidelijkheid vanmiddag zijn keuze bekend.

Lehmann steekt Oliver Kahn, die tijdens het afgelopen WK in een bloedvorm stak, de loef af. Klinsmann twijfelde lang over zijn eerste doelman: hij gaf zowel Kahn als Lehmann speeltijd. ”Dit was de zwaarste beslissing als bondscoach. Na het duel met de VS hebben we de ontwikkeling in de laatste 22 maanden intensief bekeken en daaruit hebben we nu een conclusie getrokken”, lichtte de bondscoach zijn besluit toe.

Keepertrainer Andreas Köpke, Kahns concurrent midden jaren negentig, vindt dat beide doelverdedigers van wereldklasse zijn: ”Beide goalies hebben buitengewone kwaliteiten. Wij zijn er echter van overtuigd dat Jens Lehmann beter bij onze speelwijze past.”

Kahn reageerde ontgoocheld: ”Deze beslissing verrast me zeer. Ik ben uitermate teleurgesteld. Ik weet nog niet hoe ik mijn toekomst zie in het Duitse elftal. De komende weken concentreer ik me op Bayern München.”