Ook B-staal van Heras positief

Er breken zware tijden aan voor Roberto Heras: ook het B-staal van de renner van Liberty Seguros blijkt nu positief. De Spanjaard riskeert nu een fikse schorsing.

De 31-jarige klimmer won dit seizoen voor de vierde maal de Ronde van Spanje. Dit betekende een uniek record. Maar na de voorlaatste etappe, een individuele tijdrit, liep de kleine Spanjaard tegen de dopinglamp. Hij werd betrapt op het gebruik van epo.

Met deze positieve plas riskeert Heras niet alleen een schorsing van twee jaar. Hij dreigt ook zijn unieke record kwijt te spelen. In dat geval zou de Rus Denis Menchov de winnaar van de editie van 2005 worden. Tevens moet de pupil van Manolo Saiz dan zijn twee ritzeges inleveren.

Heras' advocaat maakte al bekend zich niet neer te leggen bij de uitslag en de zaak tot de laatste beroepsmogelijkheid aan te vechten. Eerder deze week wilde de Spanjaard het onderzoek naar zijn positieve plas al laten stopzetten, omdat er iets mis zou zijn met het B-staal. Het laboratorium van Madrid kon de resultaten echter niet lezen en wilde de test opnieuw doen.